Leiderdorpse Ondernemers Vereniging

Case beschrijving

De website van de Leiderdorpse Ondernemers Vereniging was zeer verouderd en werd bijna niet meer in gebruik genomen. Om een nieuw leven te blazen in de website van de ondernemers vereniging hebben ze ons gevraagd om de website op te frissen en te verbeteren.

Een platform waar mensen samen komen

Het eerste punt die aangepast moest worden was de algehele uitstraling van de website. Het tweede punt was dat er een oplossing moest komen voor het laten zien van evenementen en dat leden zich hier kunnen aanmelden. Tijdens de aanmelding moet er op de website te zien zijn wie er nog meer komen naar dat evenement. Hierbij hoort ook een Agenda pagina waar alle evenementen op dat moment terug te zien zijn. Het derde punt was een frisse nieuwe look voor de leden pagina. Op deze pagina zijn alle leden terug te vinden die lid zijn van de Leiderdorpse Ondernemers Vereniging. In de oude situatie had iedereen zijn eigen pagina, dit moet weg in de nieuwe website. In plaats van de losse pagina’s zouden de leden weergeven moeten worden als visitekaartje, met alle contactinformatie waar mensen de leden mee kunnen vinden. Als laatste moeten deze CMS (Content Management System) elementen makkelijk bij te houden zijn voor het bestuur van de veriniging. Daarom wordt er gebruik gemaakt van custom post types in WordPress.

Kennen, kunnen, gunnen

De nieuwe website is door ons ontworpen in WordPress. We zijn bij dit project gaan werken uit een bestaande template en hebben deze volledig omgevormd naar een nieuwe huisstijl voor de website van de Leiderdorpse Ondernemers Vereniging. Met behulp van custom post types hebben we verschillende cms’en aan kunnen maken voor het plaatsen van evenementen, blog’s, projecten en het aanmaken van leden. In de vernieuwde huisstijl hebben we blob vormige afbeeldingen ontworpen. Het idee achter deze ontwerpkeuze is het metafoor van ‘het pad naar succesvol ondernemen’. De ondernemersvereniging biedt het pad naar het leggen van nieuwe contacten en het opdoen van vriendschappen.

Oplevering

De website is ontworpen in een staging omgeving van NoomsGalaxy. Hier kan veilig alles ontworpen en gebouwd worden, zonder dat de live website hiermee offline gehaald wordt. Bij de verhuizing van de website plaatsen we de website in de staging omgeving in de live omgeving op de URL waar de klant deze wil hebben. Een verhuizing kan 1-3 weken duren, afhankelijk van de dingen die dan nog moeten gebeuren. Bij de website van de LOV moest deze verhuizing voor het eerste evenement van het jaar, maar moesten mensen zich ondertussen nog wel kunnen aanmelden voor dit evenement. Daarom is deze verhuizing zo laat mogelijk in werking gezet. De website is inmiddels opgeleverd en de vereniging is erg blij met de nieuwe look van de website.

Wil jij ook zo’n toffe website?

Neem dan contact met ons op! We’re happy to help 🙂